Hydraulische rolkriks

Bepaal welke rolkrik het best bij u past!

Voor het kiezen van een takel moet je bepalen voor welke toepassing u deze zal gebruiken. We raden aan om een krik te kiezen met een capaciteit groter dan u denkt nodig te hebben. Met een zwaardere rolkrik kan u het voertuig met minder inspanning optillen en laten zakken en staat deze stabieler.

Omschrijving Gewicht
Voertuigen  2,5 T
Voor zwaardere voertuigen zoals bestelwagens,...  3 T
Vrachtwagens, tractoren en bussen  10 T

Omschrijving Maximale hoogte
Banden wissel 330 mm
Ophanging 400 mm
Hijsen, groot onderhoud en restauratie 450 mm
Voor hogere voertuigen zoals bestelwagens,... 500 mm

In alle veiligheid met een rolkrik werken

Werken met een hydraulische rolkrik is niet zonder gevaar. Het is belangrijk dat u in alle veiligheid aan uw voertuig kan werken. Hieronder vindt u enkele algemene veiligheidsrichtlijnen:

  • Zorgt dat de hydraulische krik altijd op een vlakke ondergrond staat en vrij naar voor en achteren kan bewegen
  • De rolkrik moet altijd onder een stevig onderdeel van het voertuig geplaatst worden
  • Laat de rolkrik met het voertuig altijd geleidelijk zakken
  • Blokkeer altijd de wielen om op te tillen
  • Werk nooit onder of aan een voertuig voordat het wordt ondersteund door kriksteunen. De krik alleen zorgt niet voor genoeg ondersteuning om de veiligheid te garanderen wanneer u onder of aan het voertuig werkt. Kies de geschikte garagestand
  • Overschrijdt nooit de maximale capaciteit bij het gebruik van de krik
  • Volg altijd de gebruiksaanwijzing

MW-TOOLS

Met de MW-TOOLS rolkriks kan u zonder problemen voertuigen zoals auto's, vrachtwagens en bestelwagens, en andere objecten hijsen dankzij de hydraulische cilinder die wordt geactiveerd door een hendel of pedaal.

In ons assortiment vindt u robuuste hydraulische kriks met een capaciteit van 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 5 of 10 ton en hydropneumatische rolkriks voor vrachtwagens, bussen en vrachtwagens met een capaciteit van 15 - 20 - 25 - 30 - 35 - 40 of 60 ton.

Let op: een krik mag enkel en alleen gebruikt worden om objecten op te tillen en te laten zakken en niet om ze te ondersteunen. Om veilig te kunnen werken moet u een garagestand onder het voertuig plaatsen.