MIG-MAG Lasapparaat

MIG / MAG lasapparaat

MIG-MAG-lasmachines zijn bedoeld voor industrieën, professionals in carrosserie, plaatwerk, enz. en voor de meest veeleisende gepassioneerde doe-het-zelvers. Het assortiment omvat MIG-MAG-lasstations met een stroomsterkte tussen 160 tot 350A en met een hoge werkcyclus variërend van 20 tot 35%, afhankelijk van het model. Hun kwaliteit / prijsverhouding is uitzonderlijk, aangezien ons eigen merk is vervaardigd en gecontroleerd op basis van onze strenge kwaliteitscriteria:


Er is dus geen leverancier of wederverkoper tussenpersoon en zijn over het algemeen minstens 20% goedkoper dan andere merken voor gelijkwaardige posities! Ze zijn ontworpen in dezelfde fabrieken waar de meeste lasmachines geproduceerd zijn voor de zware industrie van de grootste merken. MIG-MAG-lassen MIG-MAG-lassen is een van de technieken voor elektrisch booglassen. Hier wordt een constante lasstroom gebruikt. MIG-MAG gaslassen wordt gedaan met een lasdraad afgewikkeld door een toorts van het apparaat. Deze lasdraad dient als een smeltbare elektrode en als aanvullend materiaal. Tijdens het lassen ontstaat een boog tussen het werkstuk en de lasdraad. Deze boog creëert warmte, waardoor het werkstuk en de elektrode smelten. Een toegevoegd gas beschermt de boog en de smelt om roest en insluitsels te voorkomen. Het toegevoegde gas is een beschermgas dat apart moet worden gekocht (CO2 of Argon). Dit kan in wegwerpflessen of herbruikbare flessen (aanbevolen).

Wanneer een MIG-MAG-lasapparaat gebruiken?

Een MIG-MAG lasapparaat wordt het meest gebruikt omdat dit proces kan worden gemechaniseerd. Deze techniek is gemakkelijk te leren en geschikt voor vele toepassingen. MIG-MAG-lassen is ook zeer flexibel. U kunt langer werken dan met elektrodelassen, omdat u niet elke keer een andere elektrode hoeft te nemen. MIG-MAG-lassen geeft ook een meer solide las, zonder insluitsels in de slak. Maak daarom de rand van de las niet schoon (zoals bij elektrodelassen). Lasgasemissies zijn ook beperkt. U kunt lassen met een lage stroomsterkte, maar ook met zeer hoge waarden. Uitstekend geschikt voor het lassen van zeer dunne platen, in carrosserie, plaatwerk en industrie.

Het verschil tussen MIG en MAG

Bij MIG-lassen wordt inert gas gebruikt (= een gas dat geen chemische reactie heeft, zoals argon, edelgassen of stikstof). Bij MAG-lassen wordt een actief gas gebruikt dat reageert in het lasbad (bijv. CO2). Mengsels van actieve en interne gassen worden vaak gebruikt.

MIG (Metal Inert Gas) MAG (Metal Active Gas)

Inert gas

Voor aluminium en zijn legeringen

Gebruikt gas: argon

Actief gas

Voor alle soorten staal

Gebruikt gas: CO2 (CO2-mengsel)

Actief gas heeft vaak een negatieve invloed op

de kwaliteit van de las

Zuiniger